Segíthet a kismama mozgásprogram a szülésben?

Teszik fel sokan a kérdést, hiszen főként az első babavárásnál félelmekkel gondolunk a szülésre. Pedig nem kell, hogy így legyen! Szerencsére manapság sok olyan szakember áll rendelkezésünkre, akik mind a szülésünk élménnyé tételében segítenek.

Maga a szülés egy hatalmas fizikai és lelki kihívás nekünk nőknek, amit a sport szempontjából nézve én a maratonfutáshoz szoktam hasonlítani. És vajon melyikünk szeretne vagy merne nekivágni egy maratonfutásnak edzés nélkül…? Természetesen itt ki kell emelnem, hogy vannak a várandósságnak olyan velejárói, amik miatt orvosunk teljes mértékben letilthat bennünket a mozgásról. Ilyenkor nincs választásunk, hogy szeretnénk-e sportolni vagy sem, a kisbabánk érdekében TILOS! Ha azonban zöld utat kapunk, akkor mindenképp érdemes beiktatnunk az életünkbe némi várandósságra specializálódott edzést.

Szerencsére fizikailag és lelkileg is fel lehet készülni a nagy eseményre!

Valójában terhesség alatt is – mint egyébként – arra kellene törekednünk, hogy minél változatosabbá tegyük a testmozgást. Ez azt jelenti, hogy a heti edzéseinkbe tegyünk keringésfokozó edzést is, erősítést, valamint nyújtó, lazító jellegű mozgást. Természetesen csakis a terhesség állapotához megválasztott speciális gyakorlatok jöhetnek szóba, senkinek nem ajánlom, hogy lelkesen berobbanjon egy step aerobic vagy kangoo órára!

A kismamatorna vidám zenés edzés, ami javítja vérkeringésünket, és erősíti a terhesség alatt különösen igénybe vett izmainkat. Az órákat záró gátizom tornával a kitolási szakasz is könnyíthető és segít abban is, hogy az intim területeket szülés után is egészségben őrizzük. Az edzésekkel otthonról végezve is fel tud készülni a leendő anyuka a szülés okozta fizikai kihívásokra, megismerheti a vajúdási pózokat, légzéstechnikákat, amikkel fájdalmaink enyhíthetők, és erőfeszítéseink kontrollálhatóbbak lesznek. A fájdalmat megtanuljuk segítségként, és nem ellenségként használni a vajúdás és a szülés során.

kismamatorna-blogbejegyzes-torna

Ha szeretnél Te is felkészülten megérkezni a szülés eseményére, akkor várlak szeretettel otthon végezhető edzésprogramomban!